Skrivcoaching och manusutveckling


Jag erbjuder skrivcoaching och hjälp med manusutveckling både enskilt och via Skrivdigitalen som jag har ihop med min författarkollega Helena Unée. Helena Unée är författare till sju utgivna titlar, legitimerad grundskollärare 1-7 svenska/SO och behörig specialpedagog. Helena debuterade 2021 med barnboken Skolspöket och magister Snark. Kort därefter kom hennes psykologiska thriller Fostermarken. Läs mer om Helena på hennes hemsida.


TIllsammans är vi ännu bättre!

Skrivdigitalen samtalar vi gärna med er som älskar att skriva, precis som vi gör. Där peppar vi varandra och där delar även jag och Helena med oss av våra skrivtips. Ni kan hitta vårt konto här: Skrivdigitalen - Instagram.

Vi tillhandahåller även gemensamma skrivtjänster. Genom våra olika bakgrunder, utbildningar och yrkesroller så kompletterar vi varandra kunskapsmässigt. Vi har dessutom erfarenheter från diverse författargenrer såsom feelgood, thrillers och barnböcker. Med vår sammanlagda kunskap kommer vi göra allt vi kan för att hjälpa dig framåt i ditt skrivande.


Samtliga tjänster ges digitalt - snabbt, kostnadseffektivt och enkelt oavsett var du befinner dig. Betalning sker via Swish eller via faktura.


Se nedan vilka skrivtjänster som erbjuds.

Första-kapitel analys

Det är viktigt att första sidorna i ett manus väcker intresse hos läsaren. Jag hjälper dig med att fånga läsaren redan från start.


Jag går exempelvis igenom:

 • Inledning och uppbyggnad
 • Personbeskrivningar/Gestaltning
 • Dialoger
 • Miljöbeskrivningar
 • Konflikter
 • Hur texten griper tag i läsaren


Du får 1-2 sidors utlåtande och kommentarer direkt i texten. Skicka in din text i wordformat, 12 punkter och 1,5 radavstånd.


Pris: 1500:- ekl. moms. Max 2500 ord.

Manusutveckling

Jag går igenom ditt manus och ger dig även ett skriftligt utlåtande på upp till 7 sidor. Kommentarer i löpande text ingår också.


Jag ger dig feedback på:

 • Story
 • Dramaturgi
 • Karaktärer och dialog
 • Gestaltning
 • Miljöbeskrivningar
 • Kapitelindelning 
 • Perspektiv
 • Logiska luckor
 • Språk.


Manusets styrkor lyfts alltid fram och du får tips på utveckling och redigering. Jag återkommer till dig inom 4 veckor efter skriftlig konfirmering på att jag har mottagit ditt manus.

Uppföljande videosamtal eller telefonsamtal på 30 minuter ingår.


Pris: 3500 :-  i startavgift + 8 öre/ord (exkl. moms).
Skicka in din text i wordformat, 12 punkter och 1,5 radavstånd.

Skrivcoachande samtal - 60 min

Via videosamtal resonerar vi kring det du vill ha hjälp med i ditt skrivprojekt. Vi sätter agendan helt efter vad just du behöver för att komma vidare med ditt manus. Jag kan även gå igenom vad du ska tänka på inför att du ska sända in ditt manus till förlag. Skriftlig sammanfattning av samtalet ingår.


Pris: 596:- exkl. moms för ett 60 min samtal.


I priset ingår inte granskning av text/manus. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.

Skrivdigitalen
Första-kapitel analys

Önskar du få fyra ögon på texten och perspektivet från två författare med olika bakgrunder? Jag och Helena Unée går båda igenom ditt första kapitel och lämnar ett gemensamt skriftligt utlåtande samt kommentarer i löpande text.


Skicka in din text i wordformat, 12 punkter och 1,5 radavstånd.


Pris: 2400:- exkl. moms.

Det motsvarar en rabatt på 20% jämfört med om du bokar separat manushjälp från var och en av oss.

Skrivdigitalen
Manusutveckling

Önskar du få feedback från två författare med olika bakgrunder? Både jag och min Skrivdigitalen kollega Helena Unée går igenom ditt manus och lämnar ett gemensamt skriftligt utlåtande samt kommentarer i löpande text.


Ett 30 minuters uppföljande videosamtal eller telefonsamtal

med en av oss ingår.


Pris: 5600:- i startavgift + 13 öre/ord (exkl. moms.)

Det motsvarar en rabatt på 20% jämfört med om du bokar separat manushjälp från var och en av oss.

Skrivdigitalen
Skrivcoachande samtal 

Vill du ha två perspektiv på dina frågor? Då erbjuder jag även gemensamma skrivcoachande samtal tillsammans med min Skrivdigitalen- och författarkollega Helena Unée.


Pris: 950 exkl. moms för ett 60 min samtal.

Det motsvarar en rabatt på drygt 20% jämfört med om du bokar separata samtal med var och en av oss.


Vi medverkar båda vid samma coachingsession.
I priset ingår inte granskning av text/manus. Betalning sker i förskott via bankgiro/swish.

Skrivdigitalen
Skriftlig skrivcoaching 

Föredrar du att få din skrivcoaching via mejl eller via chatt?


Då erbjuder jag i samarbete med min Skrivdigitalen kollega Helena Unée en skrivcoachning där du helt bestämmer när och hur ofta du vill ha vår hjälp. 


Du mejlar oss din fråga och får ett svar från någon av oss inom 24 timmar (vardagar). Har du önskemål om vem av oss som du vill ha svar ifrån så ange det högst upp i mejlet. Dina frågor och funderingar kan handla om allt ifrån att du behöver coachande tips om hur du kommer vidare i en skrivsvacka till vad som egentligen bör ingå i ett synopsis och hur man lägger upp ett följebrev.


Pris: 596:- exkl. moms/mejl, max 1 ämne/4 frågor per mejl.  Vill du boka in fem mejltillfällen på en gång så får du 20% rabatt = 2384:- exkl. moms.


I priset ingår inte granskning av text/manus med undantag för följebrev (vid överenskommelse).

Kontakta mig